Konya Okulu’nda Gazze konuşuldu

Konya Okulu’nda Gazze konuşuldu

Konya Okulu’nda Gazze konuşuldu

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilgiye takip edilen Konya Okulu Programları kapsamında akademisyenlerin katılımıyla “Gazze, İnsanlığın Geleceği” konulu panel gerçekleştirildi. Konyalıların ilgi gösterdiği panelde konuşmacılar Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği sistematik soykırımın İslam dünyası ve insanlık üzerindeki yansımalarını ele aldı.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya Okulu Programları kapsamında düzenlediği paneller ilgiyle takip ediliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta “Gazze, İnsanlığın Geleceği” konulu panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ömer Türker, Müslümanların Gazze’de yaşananlardan çok daha acısını geçmişte yaşadığına dikkati çekti. 

“EĞİTİM MÜESSESELERİMİZİN GÜÇLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”

Müslümanların özellikle son 200 yılda yaşadığı işgallerle birlikte “artık nasıl olmalıyız ki böylesi durumlardan kurtulabilelim” sorusunu çok bariz bir şekilde sormaya başladığını kaydeden Prof. Dr. Türker, eğitim vurgusu yaparak şöyle konuştu: “Müslümanların şu içinde yaşadığımız vaziyetten kurtulabilmek için yapması gereken birtakım asli işler var. İslam ülkelerinin şu sömürge zihniyetinin fiilen ya da kültürel olarak işgal altında bulunmasına sebebiyet veren şeylerin başında eğitim müesseselerinin ve araştırma kurumlarının olması gereken seviyeden çok aşağıda olması geliyor. Bizim bu müesseselerimizi, eğitim ahlakını ve araştırma ahlakını da geliştirerek tanzim etmemiz ve bu alana yatırımı ciddiye almamız gerekiyor. Yani bizim insan unsuruna olan yatırımı ciddiye almamız gerekiyor.” 

“BOYKOTTAN SONRAKİ BİR DAKİKA ÖNEMLİ”

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer , “Gazze için protestolar yapıyoruz, boykot yapıyoruz. Bütün bunlar çok güzel, bunları yapmaya devam etmemiz gerekir. Şu soruyu soralım. Protestodan ayrıldıktan sonraki bir dakika, boykot ürünü rafa koyduktan sonraki ilk işimiz, bu toplantıdan sonraki hayatımızın ilk dakikaları. O dakikalar aslında önemli. Protestoda, boykotta, gösteride, konferansta geçirdiğimiz saatler yerine onlardan sonra gündelik yaşama döndüğümüzde fiillerimiz hangi istikamette cereyan ettiği sorusunun hayati olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

“BÜTÜN BİR İNSANLIK HAPİSHANEDE”

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tahsin Görgün ise, Gazze’nin bir açık hava hapishane olduğuna vurgu yaparak, “Aslında bütün bir insanlık, yer küre bir hapishaneye dönüşmüş vaziyette. Hapishanede siz istediğiniz gibi bir şey yapamazsınız. Sadece size çizilmişi tanımlanmış sınırlar vardır. O sınırlar içinde size ne tanımlandıysa onu yaparsınız ve yapamazsınız. İsteyeceğiniz şeyler bellidir, istemeyeceğiniz şeyler bellidir. İsteyebileceğiniz şeyler tanımlanır, reklamla size sunulur ve siz emeğinizi harcayarak yine size tanımlanmış ortamlarda emeğinizle bir şey kazanırsınız. O kazandığınız şeyle birlikte size öğretilmiş olan ihtiyaçlarınızı karşılamak için uğraşırsınız ve o ihtiyaçlarınızı karşıladığınızda kendinizi özgür, hür hissedersiniz. İşte bu dünyacılık dediğimiz şey. Aslında baktığınız vakit gerçekten bir hapishanedeyiz biz. Bütün bir insanlık hapishanede” değerlendirmesine bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: konya okulu’nda gazze konuşuldu

Bursa Nilüferli muhtarlardan Turhan Tayan'a ziyaret

Bakan Kurum Malatya'dan seslendi... Afetzedelerin yüzü gülene kadar buradayım!

Bahçeli'den sert tepki! UEFA laçka kararından vazgeçmezse...

UEFA'ya bir kınama da Bakan Yerlikaya'dan

Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı?

Manisa'da ekipler gece boyunca çalışarak arızayı giderdi

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

Kayıt dışı ile mücadeleye devam

TBMM Başkanı Kurtulmuş NATO Zirvesi'ne katılacak

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

14. TransAnatolia macerası Mersin’den başlayıp Van’da son bulacak

İnegöl'ün gelecek 5 yılı planlanıyor

Sıcak havalarda bu yemeklerden uzak durun

Olgun gençlerin el emeği eserleri yıl sonu sergisinde

Yıldırım'da Çocuk Kütüphanesi miniklerin ikinci adresi

‘Hayır diyememek’ özsaygıyı zedeliyor

Gemlik'te karate şöleni

TOFAŞ'tan yeni transfer

Yaz Spor Okulları’nda ilk dönem tamamlandı  

Yüksek sıcaklıklar deprem sebebi mi?

Başkan Bozbey geçmişin izlerini sildi

Türkiye ikincisi sporculardan Başkan Aydın’a ziyaret

Bursa Osmangazi'de küçük kulaçların sertifika heyecanı

Osmangazi'de sertifika heyecanı

Osmangazi'nin örnek projesinde ilk kitaplar dağıtıldı

GCA, TİM ihracat şampiyonları listesinde 2’ncilik ödülüne layık görüldü

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu açıklandı

Filenin Sultanları Sefo konserinde

İş insanı Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

Yükleniyor