SAĞLIK

SAĞLIK Haberleri

Doğal gripsavar: Sirke!

Doğal gripsavar: Sirke!

Doğal gripsavar: Sirke!

Anlık değişen havalar, beraberinde grip vakalarını da artırdı. En çok da bu mevsimde bağışıklığı güçlü tutmak hastalıkları önlemede büyük önem taşıyor. Peki sirke kullanarak soğuk algınlığından korunabilir miyiz? İşte yanıtı...

İSTANBUL (İGFA) - Son yıllarda elma sirkesi, üzüm sirkesi gibi çeşitli sirkelerin sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğuna dair araştırmaların arttığını ifade eden Ajinomoto İstanbul Tedarik Zincirinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Gıda Mühendisi Berna Portakal; sirke tüketiminin, glisemik, anti-diyabetik, yağ metabolizması, ülseratif-kolit, kolesterol, karaciğer ve fonksiyonları, oksidatif stres, anti-kanserojen ve antimikrobiyal etkilerinin birçok araştırmada görülebildiğini ifade etti.

Peki kış mevsiminde tüketilen sirkeler bağışıklığımızı nasıl destekliyor?

Gıda Mühendisi Berna Portakal sirkelerin faydalarını şöyle anlattı:

"Sirke, doğal fermantasyon ile üretilir ve diğer fermente ürünlerde olduğu gibi sindirim sistemimizin sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir"  diyen Portakal, "Sağlıklı bir sindirim sistemi, vücudun zararlı mikroplarla savaşmasına yardımcı olan bağışıklık hücrelerinin etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. Sirkelerin içerdiği asidik özellikler, bakteri ve mikroplarla mücadelede önemli bir yere sahiptir. Özellikle elma sirkesi, içerdiği asetik asidin antimikrobiyal özellikleri sayesinde doğal bir antiseptik olarak işlev görür. Bu, soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadelede önemlidir" dedi. 

İLTİHAP AZALTICI ETKİLERİ BULUNUYOR

Sirkelerin içeriğinde bulunan antioksidanların vücuttaki iltihaplanmayı azaltabileceğini ifade eden Portakal, sağlıklı bir vücut ağırlığı ve metabolizma, bağışıklık sistemini desteklediği ve bazı araştırmalara göre, sirke tüketiminin metabolizmayı hızlandırarak,kilo kontrolüne de yardımcı olabildiğini söyledi. Portakal, sirkelerin içerdikleri vitamin ve minerallerle besleyici öğeler sağladığını belirterek, "Özellikle elma sirkesi, potasyum, kalsiyum ve B vitaminleri gibi önemli besin maddelerini içerir. Bu besin maddeleri, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan temel yapı taşlarıdır. Sirke tüketiminde aşırıya kaçmamak ve dengeli bir beslenme programının bir parçası olarak kullanmak sağlık açısından önemlidir" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: doğal gripsavar: sirke!

IC Enterra, yenilenebilir enerjideki tecrübesini İtalya’ya taşıyor

Alpcan Demir, mezun olduğu okula konuşmacı olarak davet edildi

Başkan Zeyrek, Akhisar Pazaryeri esnafını ziyaret etti

Başkan Aras'tan Adliye – Yeni Otogar yolunda inceleme

Rize-Artvin'in hava trafiğinde 2 yılda 2 milyon yolcu

Serbülent Dalkıran Süper Lig'den teklif bekliyor

“Türkiye Yüzyılı’na yakışan bir şehir inşa edeceğiz”

 Çiğli Belediyesi 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacak

Osmangazili öğrenciler Dünya İklim Günü’nde bilgilendirildi

Başkan Zeyrek: “Halkımızın her bir kuruşuna sahip çıkıyoruz”

Prof.Dr Fatma Sibel Jagoda başarılarıyla konuşuluyor

'Alacağım' şarkısı izlenme sayısı 1 milyonu aştı

Düzce'de zabıta ve polis ortak uygulama yaptı

ERZURUM’DA ‘’AİLE HAFTASI’’ ETKİNLİKLERİ

Alireisoğlu: “Yeni müfredat, merkezine “insanı almış bir yapıdadır”

İnegöl protokolü engelliler için sahaya çıktı

Keşan’da engelliler kahvaltıda buluştu

Keşan’da Çiftçiler Günü kutlandı

Edirne temsilcisine karatede 8 madalya!

İpsala'da yağmur duası yapıldı

Manisa Büyükşehir'in spor tesisleri artık Manisalıların

Özel bireylerin eserleri görücüye çıktı

Patterson'daki Türk esnaf Biden'ı mı Trump'ı mı destekleyecek?

Dünya Engelliler Haftasında Manisa ZİÇEV’de coşkulu etkinlik

Milli Eğitim'de Bakan Yardımcısı özel eğitim kurumlarını dinledi

Ticaret'ten kalite denetimine iki ürün eklendi

Bakan Yerlikaya: Tuzakları yerle bir edeceğiz

Yapım işi ihalelerine artırımlı fiyat farkı ve süre uzatımı 'Resmi'leşti

Aile istatistiklerine göre kalabalık aileler azaldı... Aileler 4 kişiden 3'e düştü

Genital estetik kadın sağlığında birçok probleme çözüm oluyor!

Yükleniyor