Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!

Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!

Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, kurban bayramında sıkça yapılan beslenme hatalarına değindi ve doğru beslenme önerilerini paylaştı.

İSTANBUL (İGFA) - Bayram gibi günlerin kişilerarası iletişimin yüksek olduğu ve çeşit çeşit yemeklerin yapıldığı günler olduğunu söyleyen uzmanlar, bu gibi günlerde özellikle kolesterol yüksekliği, hipertansiyon, diyabet ve mide hassasiyeti olan kişilerin beslenme konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.

Kurban bayramında sıkça yapılan beslenme hatalarına değinen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Et, kesimden sonra serin bir ortamda en az 4-5 saat bekletilmeli ve en az 24 saat sonra tüketilmeli.” dedi. Yeterli miktarda su tüketilmesi gerektiğine de vurgu yapan Yiğit, sebze tüketiminin ihmal edilmemesi ve tatlı tüketiminde aşırıya kaçılmaması uyarısında bulundu.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, Kurban Bayramı’nın daha keyifli ve sağlıklı geçmesi için önerilerinde, “Unutmayın gazozdan, soğuk çaylardan, soğuk kahvelerden aldığınız su, vücudun ihtiyacını karşılamayacaktır. Ayrıca günlük en az 2 litre su tüketmek iştahınızı dengelemenize de yardımcı olacaktır.” dedi.

“Et, uygun bir lezzet kazanması, sertliğinin geçmesi ve mide-bağırsak sorunlarına yol açmaması için kesimden sonra serin bir ortamda en az 4-5 saat bekletilmeli ve en az 24 saat sonra tüketilmelidir.” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, etin bekletilirken poşet içinde tutulmaması gerektiği konusunda uyardı ve mümkünse geniş ve temiz bir kapta yan yana dizilerek soğumasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Eğer et hemen tüketilecekse en azından kıyma olarak tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Yiğit, “Kıyma ve iç organlar 1-2 gün, küçük parçalara ayrılmış etler ise en fazla 3-5 gün dolapta saklanabilir. Et derin dondurucuda -18 derecede 4-6 ay süre ile saklanabilir.” dedi.

"Eti ısı kaynağına çok yakın pişirmeyin, tabakta sebzelere yer verin" dyen Yiğit, şerbetli tatlıların her gün  tüketilmemesini istedi.


Haber Kaynak : İGFA

ATA Parti Genel Başkanı Zeybek: Sinan Oğan ile ilgimiz yok!

Ayaz'ın en özel gecesi

Bursa Kent Konseyi’nde Ertuğrul Aksoy dönemi

Osmangazi'den söndürme çalışmalarına tam destek

Haftanın ilk günü hava nasıl olacak?

19 ilde 65 'Sibergöz'altı!

Manisa'da yılkı atı tedavi sonrası yeniden doğal yaşamda

Şeref Aldanmaz, Keşanspor'a adaylığını açıkladı

Komandolardan dayanıklılık bayrak koşusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Haziran mesajı

CHP: Balıkesir tarihine sahip çıkılmalı!

Bursa Nilüfer'deki orman yangını üniversiteye sıçradı

Bursa Valisi Demirtaş'tan sahil denetimi

'Olympos Regatta' Bursa sahillerinden çekildi... Yeni ufuklara İstanbul'dan yelken açacak

İstanbul Beylikdüzü'nde olta balıkçılığında 6. buluşma

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz!

Başkan Alemdar, Sakarya için kampta görüşmeler yapacak

İzmir Torbalı'da patlama! Ölü ve yaralılar var

Minik Poyrazın Kızları Türkiye Şampiyonu oldu

Bursa Yenişehir'e Tarım OSB için girişimler sürüyor

BURFAŞ Mudanya Plajı açıldı

TZOB: Elektrik zammı geri çekilmeli

Mesleki eğitimde günlük cep harçlıkları arttı!

Azerbaycan'dan ithalata yeni kolaylıklar!

Bursa'da Burulaş ailesi piknikte buluştu

DEVA Mudanya'da yönetim belli oldu

İstanbul ETO uyardı: Elektrik yangınları ansızın gelir

Antalya yılın 'hava' rekorunu kırdı!

İzmir Çeşme'de Kent Konseyi'nde Güler dönemi

Yükleniyor